"Donationsyoga" för barnen i Nepal

Runt om i världen skänker världen en tanke och en slant till de jordbävningsdrabbade i Nepal. I Nyköping kommer hjälpen från flera håll.

Foto:

Nyköping2015-04-29 12:04

Anahata yoga tillägnar ett pass för att samla ihop pengar till föreningen Gatubarn som finns i utkanten av Kathmandu, Nepal.

– Det är rätt vanligt inom yogabranschen att man jobbar för medmänsklighet och att ägna tanke till människor. Men det är lätt att bara tänka och inte göra något åt det, säger Maria Svalin.

Hon och Stina Karlberg driver Anahata yoga i Nyköping sedan drygt ett år. Föreningen Gatubarn ger i dagsläget hem till 15 flickor mellan sex och sexton år, som tidigare bodde på gatan. Alla är oskadda, men hemmet förstördes i jordbävningen och de tvingas nu bo i tält. På donationsklassen är det rekommenderat att skänka minst 100 kronor, men större summor uppmuntras. Även de som inte vill eller kan vara med på yogaklassen kan skänka en slant.

– När de stora organisationerna försvinner är de små fortfarande kvar. I det här fallet vet vi att pengarna går direkt till barnen, och flickorna specifikt, säger Maria Svalin.

Det är inte första gången som de anordnar en donationsklass. Förra hösten samlade de in 1 400 kronor som de skänkte till SOS barnbyar till förmån för krigsdrabbade barn i Ukraina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om