– Konceptet är inte helt klart, men det blir för lättare måltider, fika eller att man bara kan ta ett glas efter jobbet, säger Emma Markström.
Hon står utanför byggstängslet, som inhägnar den framtida restaurangen i hörnet Flygrakan-Brandholmsvägen på Brandholmen. Restaurangen är knuten till fastighetsföretaget från Nyköping Dalhälls nya lägenhetsområde.
Det byggs bakom stängslet. Här växer fram hundra kvadratmeter inomhus med möjlighet till uteservering.
– Köket är inte så stort så det blir ingen servering av till exempel en köttbit utan mer som café/restaurang, säger Emma Markström.
Hon pluggade på restaurangskolan och började arbeta direkt efter skolan. Hon har prövat sina vingar i Sundsvall, Mallorca och Stockholm, men landade igen i den sörmländska residensstaden.
Restaurang Svärdsklova vid den sörmländska kusten driver hon tillsammans med Sahand "Sasse" Sepehrazar, som även driver Nyköpings brewing och restaurang Ät, och Erik Weigardh. Svärdsklova har utvecklats starkt och omsatte år 2020 drygt fem miljoner kronor och redovisade ett resultat på närmare 600 000 och har tretton anställda.
– Det har gått superbra, säger Emma Markström.
Och nu har trion köpt loss fastigheten och ska utveckla konceptet sommarrestaurang lite till vad gäller interiör och exteriör.
När sommaren sedan är över tar nästa projekt vid, verksamheten på Brandholmen. Hon har valt att kalla den Vrå och räknar med att den ska drivas av henne själv plus en anställd.