Dubbelt firande för Ålberga skola

Ålberga skolan kunde under torsdagskvällen fira sommaravslutning i dubbelbemärkelse. Förutom "Den blomstertiden nu kommer" fyrades även ett "hurra, hurra" av till skolans ära som också hade 50-årskalas.

NYKÖPING2013-06-13 23:40

- I dag har vi all anledning för festligheter. Vi får se om vi står här igen när skolan fyller hundra år, säger Tina Johansson, rektor på skolan.

Girlanger var virade längs ribbstångarna och ballonger hängde ner från basketkorgen inne i gymnastiksalen där avslutningen hölls på grund av det ostadiga vädret. Föräldrar och släktingar satt på stolar med kameran i beredskap. Längst fram stod elever och sjöng sommarvisor kompade av vaktmästaren Perry Gustafsson Laudons gitarrspel.

- Så nu barn vill jag höra sommarlovsvrålet, säger han.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! ropar eleverna glatt.

Men lite vemodig stämning var det också.

- Det känns både roligt och tråkigt, eftersom många av mina kompisar från trean kommer sluta, säger Julia Sjöberg 8 år.

Joar Nixon, 9 år går i årskurs tre och kommer till hösten börja på en ny skola. Han vet hur han ska spendera sitt sommarlov.

- Jag ska åka till Dalarna och hälsa på släktingar och vara i sommarstugan.

När alla eleverna sjungit klart och rektor Tina Johansson hållit sitt tal övergick firandet till 50-årskalas. Inne i matsalen bjöds det på tårta. I biblioteket fanns även bilder från gamla skolkataloger över de femtio åren som gått.

- Det har vaskats fram lite bilder från skolan genom åren. Många barn har ju föräldrar som gått på skolan, inklusive jag själv. Så det är roligt, säger Eva Eriksson som är fritidspedagog på skolan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om