Efter miljonstölden: Inga planer på truckstop

Snus uppskattat till miljonbelopp stals ur en lastbil parkerad på ett industriområde utanför Nyköping under onsdagsmorgonen. Under tiden ligger kommunens planer på ett inhägnat truckstop i frysboxen.

NYKÖPING2015-11-25 14:52

Föraren sov på annan plats när tjuvarna länsade lastbil samt släp på totalt 30 pallar snus. Enligt obekräftade uppgifter från polisen rör det sig om ett samlat godsvärde på närmare 15 miljoner kronor.

– Föraren var på väg ned till lastbilen när han upptäckte att den var tom, säger förundersökningsledare Dennis Johansson.

Sättet stölden utfördes på pekar mot att det är välorganiserat, menar Dennis Johansson.

– Det är inget som jag fått återkopplat att det skulle röra sig om flera fordon, men den här mängden gods är ingenting man får in i en personbil direkt.

För närvarande finns ingen misstänkt för stölden, men polisen uppmanar personer som rört sig i området att lämna in tips om de sett eller hört någonting.

Nyköpings kommun och intresseorganisationen Nyköpingsregionen har tidigare tittat på möjligheten att bygga ett så kallat truckstop med toaletter och service där långtradare kan stå uppställda på ett inhägnat område. Planerna ligger i nuläget vilande, detta eftersom det var svårt att få projektet att gå ihop ekonomiskt.

– Det är många utländska åkerier där förarna har dåligt med pengar och därav en låg betalningsförmåga för den här typen av service. Men säkerheten är en aspekt där det kanske går att få åkerierna mer intresserade, berättar Hans Rainer, VD på Nyköpingsregionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om