Efterlängtad rambutik flyttar tillbaka

När butikskedjan Gallerix gick i konkurs i höstas påverkade det även butiken i Nyköping. I dag flyttar butiken in i samma galleria, men på ett helt annat plan och under helt nytt namn.

Nyagallerix.jpg

Nyagallerix.jpg

Foto:

Nyköping2014-05-20 06:27

– Vi vill att det ska vara en butik som folk trivs att gå in i och då dök namnet Rustica upp. Det betyder hemtrevligt på latin, säger Carola Larsson, en av ägarna till butiken som drivs som ett familjeföretag.

Bakom den upptejpade pappersridån hörs borrmaskinen. Inne i den 200 kvadratmeter stora lokalen står dottern Sandra och matar hyllorna. Sonen Stefan sköter borrandet.

Lokalen på bottenvåningen inne i gallerian Nyckeln är dubbelt så stor som den tidigare då familjen drev butiken under franchise. Carola berättar att det nya konceptet har gett dem friare händer och att de nu själva bestämmer över vilket sortiment de vill beställa in.

Precis som tidigare finns fotoramar, bilder, tavlor och en ramverkstad. Nytt är inriktningen på presenter och hobbyartiklar.

– Vi har under alla åren hört vad folk frågat efter och försökt ta fasta på vad som inte finns i stan. Just nu har vi en ganska rejält utbredd hobbysektion, säger Carola.

Lite pirrigt inför nyinvigningen är det trots allt, även om de har funnits i gallerian tidigare.

– Vi hoppas att folk hittar oss igen. Nu hamnar vi på ett helt annat läge än hur vi låg förut. Men de kunder som vi varit i kontakt med har alla varit angelägna om att vi kommer tillbaka, vilket känns roligt, säger Carola Larsson.

Den hemtrevliga tonen har fått sätta sig på en av väggarna.

– Vi valde rosa därför att vi tycker det är hemtrevligt.

Färgen lyser även upp den numera synliga ramverkstaden för kunderna.

– Vi ville göra den synlig och visa att det här är ett hantverk, lite pillergöra, förklarar Carola Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om