– Jag började strax före jul. Jag försökte få hit mat-Tina men hon hann inte. Det tog tid att få hit alla, stjärnkocken Fredrik Hedlund till exempel, säger Eric Midfalk från Naturskyddsföreningen i Södra Sörmland.
Han var hjärnan bakom den ekologiska matmässa som avslutade den miljövänliga veckan i Nyköping. Ett hundratal besökare smakade av ett flertal rätter till lunch och kunde sedan handla äpplen, marmelader och dinkelmjöl av de gårdar och företag som ställde ut.
Det var Fredrik Hedlund, medlem i kocklandslaget, som hade satt ihop menyn som studenterna från skolans kockutbildning lagat.
– Jag rensade fyra kilo nypon, det kliade lite, säger Lisa Ottosson och pekar på en av desserterna, nyponcreme med matchatesorbet, rosengele och kakaoemulsion.
I papperstidningen måndag den 5 oktober: Så tycker landslagskocken om att så kallad närproducerad mat transporteras 30 mil till matbordet.
Ekologisk matmässa med stjärnglans
Potatis från Stigtomta och en stjärnkock från kocklandslaget. Under lördagen arrangerades en ekologisk matmässa på Hotell- och restaurangskolan i Nyköping. Det tog tid att planera mässan, tio månader närmare bestämt.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!