Elever fixade namninsamling för att få trevligare skolgård

Nicolaiskolans gård är tråkig och behöver fixas till. Det menar fyra elever i Västra skolans årskurs sex, som tillsammans med skolans fyror och femmor på grund av platsbrist är utlokaliserade till den tidigare högstadieskolan.

Nicos dåliga skolgård01.jpg

Nicos dåliga skolgård01.jpg

Foto:

NYKÖPING2015-09-15 08:25

– Vi tycker skolgården är jättetråkig, kommunen måste göra något åt den, säger Rana Aboudawoud, en av de fyra tjejer i Västra skolans sjätteklass som nyligen bestämde sig för att försöka få en förändring av skolgården till stånd och därför startade en namninsamling.

Daniella Said, även hon en av tjejerna bakom namninsamlingen, berättar att de fick ihop 175 namnunderskrifter och att alla namnlistorna lämnades in till kommunen i fredags. Bland de som skrev på listorna fanns både elever och lärare, tillägger hon.

– Det var treor som fortfarande går på Västra skolan som också skrev på, säger Victoria Sestan.

– Om det inte det händer något under det här läsåret så blir de ju drabbade när de börjar här nästa år, inflikar Rana Aboudawoud.

Det var inför starten av läsåret 2014/2015 som Västra skolans mellanstadium på grund av platsbrist flyttades över till Nicolaiskolan. Men den gamla högstadieskolans grusade skolgård är ingen bra rastmiljö, menar de fyra tjejerna. Där finns två fotbollsmål, två basketkorgar, en smashboll och en skateboardramp, sammanfattar Daniella Said. Plus en annan snurrande anordning som mest är farlig, menar hon. Den har orsakat bland annat armbrott, säger Daniella Said.

På elevernas önskelista för att göra Nicolaiskolans gård trevligare och roligare finns bland gräs på marken i stället för den nuvarande grusplanen, en ordentlig klätterställning och att skateboardrampen ska lagas, säger Daniella Said.

Magnus Uppman, biträdande utbildningschef i kommunen, berättar att vissa åtgärder för skolgården är planerade. Konkret handlar det om att på något sätt avgränsa fotbollsplanen och att eventuellt byta ut skateboardrampen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om