Elin kämpar för lokalt kött i Nyköpings skolor

I dag serveras drygt 7 000 portioner köttfärssås och spaghetti i Nyköpingsskolorna – det låter kanske inte så konstigt, men just i dag är det något visst med köttfärssåsen.

Nyköping2016-09-07 22:00

På Berga gård i Husby-Oppunda utanför Nyköping finns drygt 90 kossor och kvigor som ska kalva i år, och vilken dag som helst kommer tackornas hage fyllas med små lamm. Det låter som lugnet före stormen, men Elin Beckman är långt ifrån stilla.

Hon lastar upp sju lådor med 70 kilo köttfärs märkta "Berga gård" på en vagn i rostfritt stål bakom Oppebyskolans matsal. Det är den sista av åtta kommunala skolor som Elin Beckman levererar till, och hon kämpar mot en förkylning och måste dricka vatten emellanåt för att prata.

– Jag låg med 40 graders feber förra veckan och kände att jag bara måste bli frisk till i dag.

Tidigt på tisdagsmorgonen, efter att barnen hade skickats i väg med skoltaxin, skyndade hon till sin grossist i Farsta och fyllde en bil med köttlådor. För första gången ska barnen få äta sin favoriträtt gjord på kött från Nyköpingskossor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!