Ellinor Vikstrand vill varna andra för "mobilmannen"

Två incidenter där gärningsmannen försökte lura till sig mobiltelefoner på liknande sätt skedde i Nyköping under fredagen. – Jag vill hellre att han åker fast än att jag får tillbaka min mobil, säger Ellinor Vikstrand som blev av med sin telefon.

mobilrån.jpeg

mobilrån.jpeg

Foto:

NYKÖPING2014-11-21 21:59

Ellinor Vikstrand och kompisen Isabelle Alderud spenderade fredagen på Albertsons trafikskola för att plugga teori. De var ensamma i rummet så när som på en annan körkortselev som satt djupt försjunken i sina studier. Plötsligt kom en man in i lokalen och ställde sig bredvid Ellinor Vikstrand.

– Han höll upp sin hand som han hade enkronor i och visade en plastficka med ett papper. Det var en massa bokstäver och rutor på pappret. Jag trodde att han ville ha pengar och sa att jag inte hade några, säger hon.

Efter en stund tog mannen sin plastficka och lämnade lokalen. Då upptäckte Ellinor Vikstrand att hennes mobiltelefon var borta.

– Den hade legat där mannen haft sin plastficka, säger hon.

En stund senare talade Ellinor med en polis som inte var förvånad över vad hon blivit utsatt för.

– Han berättade att ungefär samma sak precis hänt på Choy's Garden. Uppenbarligen händer det fler än mig så jag vill varna andra. Jag vill hellre att mannen åker fast än att jag får tillbaka min telefon, säger Ellinor Vikstrand.

Även personalen på Choy's Garden vittnar om att en liknande incident skedde mitt i lunchruschen. Su Liljedahl som arbetar på restaurangen såg en man som gick och la ett papper på en av gästernas bord.

– Jag sa till honom att gå. När han tog sitt papper och gick mot dörren skrek kunden vid bordet att han tagit hennes telefon. Jag stoppade honom i dörren och kvinnan hann fram och tog tillbaka sin telefon innan han försvann, säger Su Liljedahl.

Om det rör sig om samma man vid båda tillfällena är inte klarlagt. Polisen har tagit upp anmälan och kommer utreda händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om