En spirituell oas mitt i staden

Konstnärerna på bryggeriområdet välkomnar gäster med öppna armar för att ge inblick i Nyköpingskonsten.

Nyköping2014-08-12 08:35

Galleri Handmade är en medlemsutställning där konstnärer från Bryggeriets kulturförening ställer ut och säljer konstverk. Det finns stenskulpturer, målningar, grafiska tryck, keramik. Konstnärerna i föreningen visar upp ett brett spektra av vad vi kallar konst. Målaren Irem Babovic och skulptören Annica Edwall står bakom galleriet. Paret har varsin ateljé i anknytning till galleriet där de har verkat sedan många år.

– Det är ett av Nyköpings trevligaste områden, säger Annica Edwall om Bryggeriområdet och vännen och tillika konstnären George Vadawi fyller i:

– En riktig oas i centrala Nyköping. Det är skillnad mot hamnen där allt handlar om att spana på folk, här kan man träffa konstnärer som gör så många olika saker och göra en spirituell spaning.

Bryggeriområdet hyser rum för ett femtiotal konstnärer och det finns flera föreningar – bland annat Teater Sörmland, Konstnärernas kollektivverkstad (KKV) och Bokbinderiet Falsbenet.

– Det här är Peter Dewoons skulpturer, säger Annica Edwall och lägger handen på en stenskulptur stående på ett podium.

Tio konstnärer från föreningen finns med i galleriet och Edwall berättar att det är ett sätt för Nyköpingsborna att få en inblick i konsten som konstnärerna i Nyköping skapar.

Galleri Handmade har öppet onsdag till och med söndag fram till 17 augusti. Onsdag till fredag är det öppet 12:00 - 17:00, lördag och söndag 11:00 - 15:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om