Erik i Forsen satsar på bubblande torsdagar

Nu på torsdag har restaurangen i Nyköping premiär för sina champagnekvällar.

Foto:

NYKÖPING2016-03-16 17:31

Är det här som en slags lyxigare after work?

– Ja, precis, vi vill ju vara den lyxigare restaurangen. När man kommer till champagnebaren på torsdagarna är det kanske inte för att hälla i sig tre starköl och äta en pastabuffé, utan för att dela på en flaska champagne och äta något matigare. Det ska kännas lyxigt, säger Erik Olofsson, som driver restaurangen.

Hur kom ni på idén?

– Vi gillar ju själva lyx och flärd och vad är mer signifikant med det än just champagne? Sedan vill vi självklart hitta på något som kanske inte finns i Nyköping i dag och då tänkte vi viga torsdagarna åt inte bara champagne utan åt framför allt bubbel.

Vad mer förutom champagne kommer finnas i bubbelväg?

– Det finns allt från cava till prosecco och vår målsättning är att det ska finnas ett varierat utbud.

Vad karakteriserar champagnetorsdagarna förutom just champagne?

– Vi kommer även ha lite skaldjur och ostron och självklart ska vi ha lite bra loungemusik, typ Edith Piaf och sådant.

Kommer det hända något speciellt under premiärkvällen?

– Det kommer finnas många olika varianter av bubbel och även ett trevligt italienskt mousserande vin som man kan jämföra med champagne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om