Oroliga lärare hör av sig till sina fackliga ombud. Många vittnar om hur deras närmaste chefer inte tycks ta ansvar för att försöka begränsa smittspridningen i skolan.
– Personal i grundskolan nekas i stor utsträckning att arbeta hemifrån. De får känslan av att inte vara betrodda, säger Caroline Öhman.
Hon har nu begärt att skyddskommittén tar upp frågor runt hur arbetet ska organiseras på skolorna.
– Jag hoppas att vi ska komma fram till gemensamma riktlinjer. Just nu upplever jag att det inte alls finns någon dialog, säger hon.
Samtal från medlemmarna visar att rektorerna i kommunen tacklar läget på olika sätt. Och det finns även stora skillnader mellan vuxenutbildningen, SFI, gymnasiet och grundskolan.
– Det funkar bra i vuxenutbildningen och på SFI. Där är distansarbete, handsprit, halva klasser och lätt att hålla avstånd, säger Caroline Öhman.
Gymnasielärarna har inte uttryckt speciellt mycket oro. Under våren fick eleverna distansundervisning och från och med nästa vecka får de flesta eleverna i årskurs 2 och 3 på Nyköpings gymnasium distansundervisning varannan vecka.
– I grundskolan är det långa dagar och svårt att hålla fysisk distans. Det blir köer till matsalen och det är trångt i lärarnas arbetsrum. Jag får flera mejl om det.
Det har också förekommit att lärare nekats att ha munskydd, säger Caroline Öhman.
– Det kan vi inte förstå. Det känns väldigt märkligt.