Familjen har sökt bostad i ett år: "Känns hopplöst"

Madelene Asplund och hennes familj har sökt ny hyreslägenhet i över ett år utan lycka. "Det är jättesvårt", säger hon.

Madelene Asplund med döttrarna Léana och Cleo och sonen Emilio i bäddsoffan där hon, hennes man och minstingen Léana, 4 månader, sover.

Madelene Asplund med döttrarna Léana och Cleo och sonen Emilio i bäddsoffan där hon, hennes man och minstingen Léana, 4 månader, sover.

Foto: Emilia Lindell

Nyköping2021-08-23 07:18

– Det är svårt att få tag på en lägenhet. Vi har sökt i över ett år nu, massor av olika hyresrätter och olika bolag men det finns ingenting att få tag i, säger Madelene Asplund som är 30 år och mammaledig.

Hon bor med sin man Mattias och fyra barn i en trerumslägenhet i Vagnhärad. De hyr i andra hand och trivs bra men är i behov av en större bostad.

– Den äldsta dottern har eget rum, de näst två yngsta delar rum och vi sover på en bäddsoffa tillsammans med den lilla i vardagsrummet, berättar Madelene Asplund.

– Det skulle vara så skönt att ha ett rum till så att man kan stänga om sig.

Sedan de fick reda på att Madelene var gravid med fjärde barnet Léana för mer än ett år sedan har de sökt efter en fyra- eller femrumslägenhet att hyra i Nyköping, Trosa eller Vagnhärad.

– Det är jättesvårt, säger Madelene Asplund som ligger långt bak i köerna.

– Inom Nyköpingshem kommer jag säkert inte att få någon lägenhet förrän om minst två år.

De söker också av privata hyresvärdar men även det är svårt.

– Det är så många som söker där med antagligen så ibland får man inget svar alls och ibland får man svar men då är det ofta någon annan som hunnit före, säger Madelene Asplund.

– Det känns lite hopplöst.

Familjen skulle gärna köpa en bostadsrätt i framtiden men just nu är det hyresrätt som gäller.

– Jag tror det största problemet i grund och botten är att det byggs mycket nya lägenheter men det byggs oftast inte hyresrätter, det byggs bostadsrätter, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!