Färre anmälningar om klotter i Nyköping

Antalet anmälningar till polisen om klotter i Nyköping har minskat med 37 procent sedan 2009. Det visar siffror från Brottsförebyggande rådet. Även Ulla Olsson som arbetar som administrativ tekniker på Nyköpings kommun märker av att det skett ett trendbrott.

Nyköping2013-07-30 20:07

Antalet anmälningar om klotter till Nyköpings kommun brukar öka på våren för att sedan dala igen i samband med snö och kyla.

Så är det även i år. Men jämför man med hur det såg ut under förra sommaren så har det skett en förändring.

– I år märkte vi att det kom in färre anmälningar om klotter, säger Ulla Olsson som arbetar som administrativ tekniker på Nyköpings kommun.

Minskningen märks framför allt när de gäller anmälningar om klotter på Långsättersskolan, Långbergsskolan, Träffen och Hjortensbergsbadet.

Hos polisen märks trendbrottet tydligt. Förra året gjordes 243 anmälningar till polisen om klotter i Nyköping. 2009 var antalet anmälningar om klotter till polisen 390. I landet som helhet finns en likande trend. Sedan 2009 har antalet anmälningar om klotter till polisen minskat med 32 procent i Sverige. Om de färre anmälningarna hänger ihop med att klottret minskat i praktiken är svårt att fastställa. De flesta fall av skadegörelse anmäls inte till polisen. Men enligt Brottsförebyggande rådets skolundersökning uppger färre elever i dag att de deltagit i skadegörelse än för tio år sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om