– Jag har hört talas om att det är många länder som producerar för mycket kött och att vi äter för mycket kött, säger Ameyal Wurnell Reyes, femteklassare på Västra skolan i Nyköping.
Han gillar att se på Vetenskapens värld, där man bland annat har tagit upp just produktionen och konsumtionen av kött i världen.
– Egentligen räcker det med att äta kött två gånger i veckan, men vi äter mer. Vi äter hela tiden, tillägger Ameyal Wurnell Reyes.
Annars tycker han inte att det är någon större skillnad på den vegetariska och den vanliga kosten, en åsikt som delas med några av klasskamraterna.
– Det är ingen skillnad för mig heller, tycker Williams Tsoi.
Men Nora Albing tycker att den vegetariska maten är sämre och inte lika god som den vanliga maten. Neslihan Derya håller med henne om att maten på de köttfria dagarna oftast är av sämre kvalitet än vanligtvis.
– När man stoppar gaffeln i potatisarna så rinner det ut vatten. Det är jätteäckligt, säger hon och rynkar på näsan.
Vad mer önskar ni att man började servera på dem köttfria dagarna? Vegetarisk pizza?
Femteklassarnas ögon lyser upp.
– Ja! ropar de i kör.
– Bara vi slipper mosiga potatisar, säger Neslihan Derya.
Men ska man inte bara ta bort den köttfria dagen då?
Ett lika unisont svar: "Nej!"
– Det är skönt att variera, tycker Linn Melander.
– Men maten borde bli bättre, annars blir vi för trötta på skoldagarna, säger Ameyal Wurnell Reyes.