– Jag var här tidigt, jag öppnar klockan nio men redan kvart över åtta började folk att komma, säger Linda Larsson.
Hon hinner inte ens fylla på med nya semlor i butik innan det är slut.
– Det är många som har tjuvstartat med att äta en semla, men att äta en semla på fettisdagen hör till. Jag älskar semlor, men jag har inte hunnit äta någon ännu. Fast när jag har slutat för dagen kommer det att bli en semla när jag kommer hem, säger Linda Larsson.
Vid Kronans konditori är butiken full av kunder som köar för att få köpa sig en semla.
– Det går jättebra, det är väldigt många som kommer och köper semlor i dag. Jag vet inte hur många som har varit här ännu på men vi har bakat ungefär 700 semlor än så länge, säger Emelie Pettersson.
Den traditionella semlan är den som efterfrågas mest, men det finns variationer.
– Vi kör nutellasemla, karlspadersemla, wienersemla, vaniljsemla och sen har vi även semmelwrap. Men det är den vanliga som går mest, säger Emelie Pettersson.
Isabell Johansson på Kumlins Konditori hade fullt upp på tisdagsmorgonen.
– Vi har sålt väldigt många semlor nu på morgonen, den klassiska semlan går som smör. Den med mandelmassa som en klump och med grädde den är favoriten, och även min favorit. Vår mandelmassa är jättegod, säger hon.
Hur många semlor har du hunnit äta i dag?
– Måste jag säga det, det har väl blivit några, säger Isabell Johansson och skrattar.