Frida Jonsson, Matilda Sjöblom och Lukas Sjöblom från Bergs gård utanför Trosa satsar bland annat på hamburgare under festivalen. Det brukar vara uppskattat.
– Vi har en köttgård där vi föder upp nötdjur. Det är gräsbeteskött så de äter bara gräs året runt, säger Frida Jonsson.
De uppskattar att få delta i matfestivalen.
– Jättekul, det är väldigt roligt och bra ordnat av Sörmlands matkluster, säger hon.
Rocco Gustafsson är projektledare på Sörmlands matkluster, som arrangerar matfestivalen. Han utnämner matfestivalen till en succé.
– Jag är jättenöjd, man är alltid orolig för att man har det inbyggt, jag är gammal musikarrangör, men det är en bra känsla för man gör alltid sitt yttersta, säger han.
Han käkar glass från Ösvreta gård utanför Nyköping, som är här idag och säljer glass.
– Det var sjukt gott faktiskt.
– Vi gör den hemma på gården. Den består av så mycket nära som det går. Rabarbern till exempel är från Vadsbro, säger David Brodén, från Ösvreta gård.
Sedan är det viktigt att få med mammas namn också tycker han, för det är hon som gör glassen och har hand om caféet och gårdsbutiken – Anna Brodén. Dessvärre är hon inte här idag.
Nyköpingsbon Samuel Nordlöf Uppman och Julia Ampferer från Stockholm besöker matfestivalen.
– Väldigt mycket folk, mycket spännande, säger Samuel Nordlöf Uppman.
De har beställt två berlinkorvar och satt sig ner i folkvimlet för att äta.
– Det är smarrigt och bra pris också, säger han.
Kerstin Larsson från Nyköping har slagit sig ner för att äta en neapolitansk pizza från foodtrucken 1472 Fahrenheit som åkt ner från Västra Näshulta utanför Eskilstuna.
– Ja, men det är trevligt med lokala förmågor och gott att få sitta ner här och äta, säger hon.
Till sidan om matfestivalen står Crister Zawadzki och driver sin vanliga verksamhet, där han säljer frukt och grönsaker.
Märker du av den ökade aktiviteten på torget?
– Nä inte här, de är ju där, säger han och pekar på tälten som murar in matfestivalen.
Har du blivit inbjuden till att delta i matfestivalen?
– Nej, de har inte frågat.
Men det är inget han är bitter över. Han nöjer sig med att överhuvudtaget få stå kvar.
– Det kvittar nog, de är här i en dag vi står ju här och nöter och nöter.