Föräldrar kallade rektorer till möte

Informationen om vad som ska hända med profilklasserna på Borgmästarhagsskolan har varit bristfällig. Det menar föräldrar till elever på skolan. På tisdagskvällen hade man kallat rektorer till möte för att få svar på frågor kring skolomorganisationen.

NYKÖPING2014-02-11 23:49

I ett klassrum på Borgmästarhagsskolan i Nyköping samlades under tisdagskvällen föräldrar till elever från sjunde och åttonde klass. Totalt närvarade cirka 60 personer och syftet med mötet var att rektorer och oroliga föräldrar skulle få en chans att mötas och föra dialog kring ämnet.

— Vi tar till oss av synpunkterna och vi ska bli tydligare med vårt budskap och hur vi formulera oss, säger Henrik Eriksson, rektor på skolan.

Ledordet för kvällen var trygghet och gemenskap, något som många föräldrar var rädda skulle försvinna i samband med att profilklasserna på sikt försvinner.

— Man kanske inte möter varandra hela vägen men vi måste i alla fall förklara hur vi känner. Man får heller inte glömma att det finns så många fler elever i den här kommunen än bara de som befinner sig i en musikprofilklass, som är jätteglada för den här förändringen. Det kommer att gynna dem på många olika sätt, inflikade Harke Steenbergen, även han rektor på Borgmästarhagsskolan.

Susanna Skatteboe, vars dotter läser i en musikklass i årskurs 8 på skolan, var en av de föräldrar som anstiftat mötet.

— Barnen har fått hem en blankett som de ska fylla i, men barnen är osäker på vad de ska fylla i. Vi har inte fått tillräcklig information, därför har vi bjudit in till dialog, säger hon och framför att hon var nöjd med mötet även om åsikterna gick isär.

— Det blev en dialog och det är jättepositivt sedan att man inte gillar alla svaren det är en helt annan sak. Vissa saker får man acceptera, säger hon.

Petra Johansson, var nöjd med mötet, men är ändå missnöjd med situationen.

— Jag nöjd med mötet, men faktum kvarstår att de har brutit ett löfte mot barnen när de valde att de skulle få läsa de här alla timmarna musik i hela högstadiet. De har brutit ett kontrakt med barnen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om