Trafikolycka på E4 Nyköping – polis misstänker brott

Under tisdagsmorgonen inträffade det en singelolycka på E4 i Nyköping. Olyckan hade en stor påverkan på morgontrafiken och nu utreds olyckan som ett brott.

Singelolycka på E4 vid Nyköping.

Singelolycka på E4 vid Nyköping.

Foto: Pontus Stenberg

Nyköping2024-07-16 08:20

Strax innan klockan åtta på tisdagsmorgonen inkom det ett larm till SOS Alarm om en singelolycka på E4.

Olyckan inträffade på E4 Nyköping i höjd med Enstaberga i norrgående riktning. 

– Det står en bil i räcket. Två personer stod vid bilen när vi kom fram på platsen. Jag gissar att det har gått ganska fort för ett däck har lossnat, säger Anders Sessler vakthavande befäl på räddningstjänsten. 

De två personerna som färdades i bilen klarade sig oskadda från olyckan. 

– Bilen var ganska totalkvaddad men de har inte behövt uppsöka sjukvård. Vi är kvar på platsen och hjälper med att bogsera bort bilen, säger Anders Sessler. 

Vänster körfält var avstängt medans räddningstjänsten jobbade på platsen. Olyckan ska ha haft en stor påverkan på morgontrafiken. Enligt tidningens reporter på plats gjorde räddningstjänsten sig redo för att lämna platsen vid 08.30.

undefined
Polisen utreder händelsen som smitning från trafikolycksplats.

– Vi har varit på plats och bildat oss en uppfattning om vad som har skett, säger Angelica Forsberg, polisens presstalesperson i region Öst.

Efter olyckan har polisen upprättat en anmälan om smitning från trafikolycksplats. Polisen har inte lyckats lokalisera föraren till den kvaddade bilen. Angelica Forsberg har ingen uppfattning om ålder eller kön på de som färdades i bilen. 

– Det vi kan konstatera att vi har inte kunnat styrka vem som har kört den här bilen och att föraren troligen har lämnat platsen. Sen hur det har gått till det vet jag inte riktigt men det här kommer få gå utredningsvägen, säger Angelica Forsberg.

Har ni lyckats prata med någon från bilen?

– Jag kan inte gå in på de detaljerna. Vi kommer behöva höra en del personer och se vad vi får fram.

Hur rymmer man från E4?

– Det kan man nog göra om man vill. På något sätt är personen inte kvar på platsen.

Strax efter klockan nio hade polisen lämnat platsen och även Trafikverket hade vid den tiden tagit bort sin varning om olyckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!