Forum Nyköping – ett nytt Almedalen?

I dag drar Forum Nyköping i gång. Projektledare Max Kern förväntar sig att publiken är dynamisk och flexibel. – Vi får väl hoppas att Nyköpingsborna är samhällsintresserade medborgare, säger han.

Nyköping2016-08-18 09:04

Forum Nyköping beskrivs som en samtalsfestival. "Det är för att lätta upp det lite", förklarar Max Kern, projektledare. Under två dagar ska tunga frågor om integration avhandlas med inbjudna talare, utställningar och en öppen scen för medborgare, föreningar och organisationer på Stora torget i Nyköping.

– Vår målgrupp är samhällsintresserade medborgare, säger Max Kern.

Men för många av Nyköpings samhällsintresserade medborgare är semestern ett minne blott och att delta i forumet kan vara svårt en vardag.

Varför valde ni att anordna forumet just nu?

– Event och konferenser brukar ligga på vardagar, och det är många personer som arbetar med de här frågorna som i första hand är intressanta. Men framför allt är det talarna det hänger på. Vi hade inte kunnat få hit talare av den här digniteten på en helg.

Är det faktiskt så att ni inte vänder er till allmänheten?

– Vi får väl hoppas att Nyköpingsborna är samhällsintresserade medborgare, men ett sånt här evenemang är precis som Almedalen; man går inte på allt. Man tittar igenom programmet och väljer ut det som är intressant. Människor kommer att komma och gå.

Hoppas ni att forumet kommer att kunna bli som Almedalen i framtiden?

– Det kommer vi nog aldrig kunna bli, men att skapa en plats och forum för angelägna samtidsfrågor och samtal är tanken. Men det är klart, Almedalen är ju ett fantastiskt evenemang som inspirerar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om