Från Tankbar till kakor: Linda Saltskogs fikaföretag i Nyköping gör succé

Det finns en ny bagare i stan. Nyköpingsbon Linda Saltskog har bestämt sig för att förverkliga drömmen om ett eget kafé.

Nyköping2016-11-17 18:33

Efter komplimanger och uppmaningar från flera håll tar nu Linda Saltskog tag i drömmen. Café Salt är inget "riktigt" kafé ännu, men redan nu har Linda fått fullt upp. Hon tar emot beställningar från höger och vänster och har redan levererat praliner, tryfflar och pepparkakor.

– Min första beställning var 100 påsar praliner till ett event för Spendrups. Jag berättade om det på Instagram och fick en ny beställning direkt, berättar Linda.

Det var så det började för drygt en vecka sedan, och beställningarna fortsätter att rulla in.

– Jag har alltid gillat att baka och min farmor var en riktigt mysig farmor som bakade ofta och jag fick vara med. Det var så där idylliskt, berättar Linda och nämner att hon och hennes farmor brukade plocka jordgubbar och göra saft.

Även Lindas mamma bakade väldigt mycket och hon säger att det fick henne att uppskatta det kreativa.

Än så länge är Café Salt bara ett sidoprojekt. Linda arbetar på webbyrån Tankbar i Nyköping. När webbyråns lokaler skulle renoveras 2011 bad Linda hyresvärden om ett ordentligt kök. När hon fick frågan om varför det behövdes ett stort kök på en webbyrå lovade hon att baka varje fredag. Det blev början på en tradition som lever kvar än i dag, och nu erbjuder Linda andra företag att ha det lika trevligt genom att prenumerera på fredagsfika-kassen.

– I början körde jag igenom mina gamla vanliga recept, men nu gör jag nya grejer varje gång. Det är roligt att ta ut svängarna.

Är det annorlunda att baka på beställning?

– Nej, jag försöker vara oerhört personlig i allt jag gör. Det ska vara den där hembakade charmen, säger Linda Saltskog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om