Fullt ös på premiären för festdagarna

Redan vid lunchtid på fredagen började Storgatan i Nyköping fyllas av festdagsbesökare.

Foto:

Nyköping2014-08-01 16:41

Från Axet på Västra storgatan till bron över till Öster i Nyköping myllrade det med knallar och besökare. Bland många matstånd, stora scenen och besökare i värmen hittade 14 månader gamla Amanda Edlind det hon ville ha. Mamma Katariina från Stockholm fick köpa en av de mekaniska hundarna som fyllde marknaden med pipljud till sin dotter.

– Vi hade velat stanna för att titta på konserterna, men vi måste hem och ge middag till barnen, säger hon.

Några som dock skulle stanna kvar till kvällen för att uppleva musiken var kompisarna Sundance Sinodinos, Victor Larsson Blé och Adam Frieberg.

– Jag ska titta på Linda Pira och Stor, det är min typ av musik, säger Victor Larsson Blé.

Killarna och de andra festdagsbesökarna utlovades två kvällar fullt med ös och skoj av ljusteknikern Nicklas Wetter som SN träffade vid "Front of the house" och förberedde inför fredagskvällens konserter.

– Det kommer vara fullt ös med feta ljusshower, säger han och fortsätter:

– Vi kommer från Jönköping och där får det knappt kosta något alls, men här är det roligt för att vi får ösa på lite mer. Det ska bli väldigt skoj, speciellt med "Duo jag".

Fredagskvällens stora publikdragare, Stor, Linda Pira och The Salazar brothers, går upp på Stora scenen 21:15 och kvällen avslutas sedan med ljusteknikern Nicklas favoriter "Duo jag" vid halv ett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om