Giftigare influensa märks av på lasarettet

Anestesikliniken tvingas minska antalet platser när influensan gör vårdtyngden för stor.

Nyköping2016-02-19 16:19

Årets influensa har drabbat många och på Nyköpings lasarett märks virussjukdomen av. Sven-Åke Strömberg, verksamhetschef för anestesikliniken på Nyköpings lasarett, har själv legat sjuk i influensa liksom många av intensivvårdens personal

– Det är ett problem för oss. Vi har märkt av influensan bland personalen också. Trots vaccinering blir folk lika sjuka och det har varit långdragna sjukdomsförlopp. Influensan har varit lite giftigare i år, säger han.

Influensan karaktäriseras av hosta, ont i kroppen och varierande grad av feber. På anestesikliniken vårdas bland annat influensapatienter med svår lunginflammation.

– Om vi bara vårdade influensapatienter hade det inte varit ett problem, men vi vårdar även andra sjuka patienter. Vi har tvingats reducera antalet platser, från elva till sju, på grund av vårdtyngden, säger Sven-Åke Strömberg.

Största gruppen som har insjuknat i årets influensa är arbetsföra personer mellan 40 och 65 år. Till akutmottagningen kommer det dagligen influensapatienter, men enligt verksamhetschef Åsa Hessel är det inte ovanligt.

– Det är en normal ström, skulle jag säga. Under några veckor har det kommit influensapatienter varje dag och jag är inte säker på att det avtar ännu, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om