Golam Sarowar säljer Tandoori House i Nyköping

Nyköpings, för tillfället, enda indiska restaurang Tandoori House är till salu. Ägaren Golam Sarowar: "Jag önskar att de som vill köpa gör det bättre än jag."

"De som kommer och äter hos oss en gång glömmer inte smaken, de kommer tillbaka", säger Golam Sarowar som nu säljer den indiska restaurangen Tandoori House i Nyköping.

"De som kommer och äter hos oss en gång glömmer inte smaken, de kommer tillbaka", säger Golam Sarowar som nu säljer den indiska restaurangen Tandoori House i Nyköping.

Foto: Linus Elsinen

Nyköping2021-08-13 08:15

– Vi har haft restaurangen sedan 1999, säger Golam Sarowar som sedan 2009 jobbat på den indiska restaurangen Tandoori House. Golam Sarowar tog 2014 över som ägare efter sin morbror.

undefined
På grund av hälsoskäl har Golam Sarowar valt att nu sälja Tandoori House i Nyköping.

Golam Sarowar berättar att han nu säljer restaurangen på grund av hälsoskäl samt för att frigöra mer tid att ägna åt familjen.

– Jag kan inte jobba mer än fyra, fem timmar, det är jättetungt och dagen efter får jag ont i hela kroppen, berättar han och förklarar att han har en reumatisk sjukdom.

undefined
"De som kommer och äter hos oss en gång glömmer inte smaken, de kommer tillbaka", säger Golam Sarowar som nu säljer den indiska restaurangen Tandoori House i Nyköping.

När Golam Sarowar jämför Tandoori House med vänners restauranger i bland annat Stockholm och Göteborg ser han en stor fördel med att driva restaurang i en mindre stad.

– Man har sina stammisar. De som kommer och äter hos oss en gång glömmer inte smaken, de kommer tillbaka.

För Golam Sarowar är det viktigt vem som tar över stället och han letar efter en köpare som han tror kommer utveckla restaurangen på ett sätt han själv inte klarat av.

– Jag önskar att de som vill köpa gör det bättre än jag, ger det mera tid och har mer personal, säger han.

undefined
Golam Sarowar säljer nu Tandoori House i Nyköping och hoppas på att de nya ägarna vill fortsätta att driva det som en indisk restaurang.

Tandoori House har sedan starten 1999 ett koncept och smaker som kunderna uppskattar och känner igen, något Golam Sarowar gärna delar med sig av till den nya ägaren.

– Jag önskar absolut att det fortsätter vara en indisk restaurang. Jag kommer gärna och pratar med kockarna för att dela med mig av vårat koncept, hur vi blandar såser och vilka kryddor vi använder och så vidare, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!