Gunta satte en sagovärld på kartan

Gunta Podina är en av fem vinnare i årets Bo i Nyköping-kampanj, som i samband med sitt 10-årsjubileum valt ut bilder via en fototävling med lokalt anknutna fotografer där totalt 150 bilder kom in från sammanlagt 32 tävlande.

transport.php.jpeg

transport.php.jpeg

Foto:

Nyköping2014-09-10 13:56

– Det känns oväntat men jättebra och spännande att få presentera Nyköping med min bild och nå ut till stora grupper.

Är vi verkligen i Nyköping, eller en sagovärld? Löd bland annat juryns motivering, var är bilden tagen?

– Bilden är tagen i somras när jag och min väninna skulle åka och bada i Örstigsnäs strax efter Strandstuviken, där ligger en jättefin strand. Hennes två barn skulle följa med och jag frågade om det var okej att jag tog med kameran. Jag hittade de där stenarna som låg precis vid vattnet och tyckte det var fint med stenar. Men visst fanns det en baktanke om att blir det någon bra bild så skulle jag skicka in den.

Vad var tanken med bilden?

– Jag ville visa vardagen, en vanlig situation som kan inträffa i Nyköping samtidigt blev det vackert med ljuset från solen.

Var det en spontan bild?

– Innan de kom så hade jag tänkt ut att jag ville ha dem på den där klippan men så satte de sig där själva och mimade lite hur de ville.

Varje tävlande fick skicka in max sex bilder. Hade du fler bidrag?

– Ja, en bild där det är en familj som satt på en brygga, mamman läste bok och dottern satt med en kikare och kikade ut mot havet. I en annan stod en tjej på en klippa och kikade i en kikare mot en kille på en annan klippa längre bort. De kikade på varandra. Det var typ kärleksberättelse.

Tanken med tävlingen är att locka människor att besöka eller bosätta sig i Nyköpingsområdet. Vad är det bästa med din bostadsort?

– Att det är så nära till naturen, att man snabbt kan ta sig ut till en skog, äng eller till vattnet. Och Skavsta som öppnar för möjligheten att flyga bort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om