Han blir höjdare i Röda Korset

Nyköpingsbon Bo Hermansson har valts till ny ordförande för svenska Röda korsets styrelse, organisationens högsta beslutande organ.

Nyköping2016-11-15 20:38

– Ja, det är delvis nytt och delvis saker som jag redan har jobbat med. Men jag känner mig ödmjuk inför en mycket, mycket stor uppgift – både internationellt och nationellt.

Bo Hermansson har varit vice ordförande i styrelsen sedan 2010.

– Jag hoppas att den erfarenheten kunna utveckla organisationen tillsammans med de andra styrelsemedlemmarna.

Vad hoppas du kunna utföra som ordförande?

– Röda korset är världens största katastroforganisation och utmaningarna är gigantiska. I dag finns mer än 65 miljoner flyktingar i världen och det pågår konflikter världen över. I Sverige kommer snart 60 000 flyktingar få beskedet att de ska lämna landet. Vi måste hitta lösningar på många problem.

Vad erbjuder Röda korset för hjälp?

ja, vi finns ju i de flesta kommuner. Vi finns på mer än 80 procent av flyktingförläggningarna och vi har sex stycken behandlingsprogram för människor med trauma. Det finns oerhört mycket som vi kan bidra med.

Är uppdraget skrämmande?

– Nej inte skrämmande, vi har fantastiska medlemmar och engagerade i kretsar runt om i Sverige. I stället känner man ett stort engagemang. Gemensamt kommer vi att klara merparten av de utmaningar vi har, säger Bo Hermansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om