– Jag tror att det kommer bli jättepopulärt, säger Ellen Wellander som går i sjuan på Kunskapsskolan.
Hon och kompisen Mimmi Åberg skulle gärna gå till en ny fritidsgård som är öppen på kvällarna. Pingisbord, café, kortspel, sällskapsspel och hänghörna är några saker det tycker bör finnas. Gärna uppdelat i olika avdelningar så att det skapas en bra "myskänsla".
– En bra plats skulle vara i gamla brandstationen, där de hade öppet på prov för ett tag sedan, säger Mimmi Åberg.
Nyköpings kommun har beslutat att det ska öppnas en kommunalt driven fritidsgård för ungdomar på högstadiet och gymnasiet. Än finns ingen plats bestämd. Men i en delrapport, som ska presenteras på kultur- och fritidsnämndens möte på onsdag, finns tre möjliga förslag på lokalisering.
En plats som föreslås är just Mimmi Åbergs förslag, gamla brandstationen, kallad Station. Under provveckan i december kom 690 ungdomar dit varav drygt hälften var tjejer. Station hade öppet sju dagar på raken till klockan 20.30 på kvällen. Efter halv åtta var det dock ganska tomt och kommunen föreslår tidigare stängning på vardagar och senare på helger eller vid särskilda arrangemang.
Ett annat förslag är att göra hela huset på Prästgatan 12 bakom Culturum till en ung mötesplats med inriktning på kultur, kallad Cultis. Här skulle det kunna vara öppet för yngre barn fram till tidig kväll och därefter för ungdomar. Det tredje förslaget på lokal är ingen specifik plats utan helt enkelt en mobil fritidsgård. Det finns specialbyggda trailers som skulle kunna flyttas mellan olika platser både inne i stan och till mindre orter på landsbygden.
Henrik Johansson och Vilmer Ekegren på Kunskapsskolan är mer skeptiska till idén på fritidsgård än klasskompisarna. Det skulle kunna vara bra för vissa, tycker de, men tror inte att de själva skulle gå dit så mycket. Henrik Johansson bor långt bort och tränar mycket, men inte heller Vilmer Ekegren lockas av fritidsgården.
– Jag bor i centrum, men jag tror hellre att jag skulle sitta hemma, säger han. Men det beror på hur det ser ut.
Före sommaren ska ett slutligt beslut kunna fattas. Men pengarna kan vara ett bekymmer. Nyköpings kommun brottas med dålig ekonomi och möjliga statsbidrag klubbas i riksdagen först i juni.
Har kommunen, med sin dåliga ekonomi, råd att satsa på en ny fritidsgård?
– Det är det vi ska kolla på nu. Vi ska försöka hitta pengar till det här och har kommunikation med kommunstyrelsen kring det, säger Karina Josevski (MP), orförande i kultur- och fritidsnämnden.
– Vår ambition politiskt är att vi ska få till en fritidsgård under 2019.