Kvinna gripen efter misstänkt mordförsök

En kvinna misstänks ha försökt döda en äldre man i Nyköping. Nu sitter hon anhållen.

Noah Drevfjäll berättar på plats om mordförsök i Nyköping

Foto: Magnus Grimstedt

Nyköping2024-10-03 08:11

En kvinna har gripits i centrala Nyköping efter ett misstänkt mordförsök under onsdagskvällen. Detta efter att en man kommit till sjukhus med skador klockan 23.30. Enligt polisen ska han ha blivit skadad med ett vasst tillhygge av en kvinna som han har en relation till.

– Han har kunnat ta sig för egen maskin till sjukhus. Det är efter att man pratat med mannen som kvinnan grips, säger Olle Älveroth, presstalesperson hos polisen.

undefined
Det misstänkta mordförsöket ska ha ägt rum i centrala Nyköping.

Mannen ska inte ha ådragit sig några allvarliga skador.

Brottsplatsen ska enligt polisen vara en lägenhet och det hela ska ha skett i hemmiljö. Misstanken är försök till mord. Under natten har kvinnan anhållits för brottet.

undefined
Tekniker på plats

Enligt polisen gick gripandet lugnt till. Bostaden där det misstänkta mordförsöket ägde rum är nu avspärrad och undersöks under förmiddagen av polisens tekniker.

undefined
Åklagare My Lindholm leder utredningen.

Ärendet har nu tagits över av åklagare My Lindholm som kan berätta mer om händelsen.

– Det är en äldre dram som är misstänkt och som sitter anhållen. Vi känner inte till om det finns en historik av våld, men det är något vi kommer att undersöka. Det vi gör nu är att polisen genomför en teknisk undersökning av platsen, säger hon.

Utredningen är färsk och det kan finnas flera vittnen som inte har hörts ännu. 

Vid 10-tiden lämnade polisens tekniker efter att ha undersökt platsen. Vissa föremål har tagits i beslag, berättar polis för Södermanlands Nyheter.

Texten uppdateras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!