På tisdagen luktar det fortfarande rök vid boden efter branden som bröt ut i början av veckan. Ägaren av Hamngrillen, Hassan Yedollahi, ser sorgsen ut.
– De ringde från polisen. Jag sov, det var tidigt på morgonen. Jag kom hit direkt och såg massor med bilar. Jag är jättetacksam för att polisen och brandkåren har varit så hjälpsamma, säger han.
Hur reagerade du när du fick samtalet?
– Ärligt talat blev jag chockad.
Hassan Yedollahi berättar att han drivit restaurang vid hamnen i 30 år. Han hyr marken av Nyköpings kommun.
– Vi har utvecklat det successivt med åren.
Svärsonen Ali Khoshakhlagh känner sig också uppgiven över att det brunnit. Familjeföretaget ligger varmt om hjärtat.
– Jag tycker det är tråkigt. I Nyköping har du väldigt fina ställen. Hamnen är ett av dem, liksom Vallarna eller slottet, säger han.
– Jag själv blir lite orolig. Man vet inte vad som händer, säger Hassan Yedollahi.
På marken utanför boden ligger stora plastsäckar med mat. Ett gäng illröda paprikor och lite sallad.
– Vi är här för att minimera skadorna. Nu håller vi på att sanera och tar bort kylvaror som kan börja lukta riktigt illa, säger en av dem som jobbar på företaget Ocab.
De ska skrapa ut vatten för att minimera vattenskador och se till att det inte regnar in.
– Det är ett stort hål i taket här uppe, säger han och tittar upp.
Himlen är grå och duggregnet faller på den brandskadade boden.
– Jag tycker det är för jävligt att sådant här händer.
Polisen har tidigare sagt att de är angelägna om att få in tips från allmänheten kring branden och att allt tyder på att branden är anlagd.
Händelserna utreds som grov skadegörelse genom brand.
Johnny Rydin, gruppchef inom Nyköpingspolisen, berättar att de har hämtat hem övervakningsfilmer från området som granskats av deras utredare.
– Vi har sammanställt det material som finns i nuläget för att kunna gå vidare i undersökningen. Nu väntar vi på resultatet på de forensiska undersökningarna som har genomförts, säger han.
Familjen själv vill inte spekulera i vad som kan ha orsakat branden.
Restaurangen har öppet året runt, berättar Hassan Yedollahi. När de kan öppna igen, återstår att se.
– Först och främst måste vi göra i ordning igen. Sommaren är vår högsäsong. Vi har ganska mycket folk som kommer.
En dag i taget.
Företagets andra restaurang, Sushi and Thai express, är stängd i ungefär en vecka framåt, meddelar Hassan Yedollahi. Sedan öppnar de igen.