Hennes drömblir verklighet

Nu blir önskningen verklighet. Cancerdrabbade Therese Lejon får 30-årsfesten som hon drömde om och det är vännen Elin Landelius som fixar.

Nyköping2014-12-04 20:58

När Ung cancer gick ut med en önskelista, där unga personer drabbade av cancer fick skriva upp en önskning som någon eller några kunde uppfylla till jul, valde Therese att skriva "en 30-årsfest!". När hon sedan delade med sig av sin önskning på facebook var bollen i rullning – någon dag senare ringde vännen Elin Landelius och berättade att hennes önskan skulle uppfyllas.

– Jag kände inte till det här med önskelistan förrän jag såg det på facebook. Vi har varit vänner sedan länge och det är självklart att hon ska få en fest, säger Elin som lärde känna Therese när de sommarjobbade på kaféet Aktersnurran 2003/2004.

Elin tog kontakt med organisationen Nyköping tillsammans och fick genast gensvar. Nu är de 22 personer som hjälper till för att göra Thereses önskan till verklighet. I sluten grupp på facebook bollar de idéer och festfixandet går i raketfart.

– Det känns som att hela Nyköping ställer upp, alla har varit väldigt tillmötesgående. Nu är det egentligen bara lokalen vi är på jakt efter, säger Elin.

Therese får inte vara med i gruppen på facebook, men hon är delaktig för det är ju hennes fest, berättar Elin. Redan innan hade Therese bestämt festen skulle vara 14 februari med kärlekstema.

Hur är det att lämna ifrån sig allt ansvar, kliar det inte i fingrarna?

– Haha, jo. Innan jag blev sjuk hade jag inte låtit någon annan göra det, men numera har jag lärt mig att jag inte kan styra över allt. Saker sker bara, säger Therese och fortsätter:

– De löser det här och jag kan inte påverka mer än att svara på frågor som vilken färg jag tycker om eller vilken musik dj:n ska spela. Utan Elin och de andra som är engagerade hade det inte blivit någon fest.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om