Kristina Levin är SN:s nya chefredaktör

SN har återigen en egen chefredaktör. "SN firar 130 år i år och vi ska fortsätta att göra journalistik i 130 år till", säger Kristina Levin.

Från och med den 1 februari är Kristina Levin SN:s nya chefredaktör. "Jag har en stark energi och är idérik. Jag brinner för lokaljournalistiken – det är det roligaste som finns", säger hon.

Från och med den 1 februari är Kristina Levin SN:s nya chefredaktör. "Jag har en stark energi och är idérik. Jag brinner för lokaljournalistiken – det är det roligaste som finns", säger hon.

Foto: Magnus Grimstedt

Nyköping2023-02-01 11:07

– Det här känns fantastiskt bra. Jag är otroligt glad och stolt över att ha fått det här uppdraget. Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an det – och jag är lite nervös, säger Kristina Levin.

Det är första dagen på nya jobbet för Kristina Levin. Från och med den 1 februari är hon ny lokal chefredaktör för Södermanlands Nyheter. Tidigare var Eva Burman chefredaktör, men hon delade sin arbetstid mellan fyra sörmländska tidningar.

SN har varit utan en egen chefredaktör i flera år – varför får du den här rollen nu?

– Mitt uppdrag är att bli en stark röst för Södermanlands Nyheter och med det förstärka vår demokratiska roll i vårt spridningsområde. Jag kommer att jobba för ännu mer och ännu bättre lokaljournalistik, tillsammans med mina fantastiska kollegor.

Kristina Levin beskriver sig själv som en 52-årig nyhetsjunkie som ägnar stora delar av sin vakna tid åt nyheter, poddar, dokumentärer och böcker. Hon bor i Strängnäs tillsammans med man, barn och hundar. Föräldrarna bor i Nyköping och många somrar har tillbringats på landsbygden mellan Jönåker och Björkvik.

– Nu behöver jag lära känna de som bor och verkar i Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnesta. Det är prio ett, att skapa mig en bred bild tillsammans med kollegorna på tidningen och människorna i området.

– SN är en jättebra tidning. Jag ser det inte som att jag ska komma hit och revolutionera vad vi gör.

undefined
"Världen förändras så snabbt och det är mitt uppdrag att vi förändras med den. Jag ska ha örat mot marken" säger SN:s nya chefredaktör Kristina Levin. I bakgrunden diskuterar reportern Hanna Flood Hörberg och nyhetschefen Åsa Wallin dagens tidning.
Kristina Levin
Kristina Levin
Karta: Södermanlands Nyheter AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!