Nytt studentboende i Nyköping med havsutsikt

Huvudgatan Fastigheter, som driver studentboendet F21 i centrum, tar över ytterligare ett tidigare hotell för att skapa studentboende. Denna gång vid hamnen.

Andreas Rensberg är projektledare på Huvudgatan Fastigheter och visar upp det nya studentboendet som ligger i Nyköpings hamn.

Andreas Rensberg är projektledare på Huvudgatan Fastigheter och visar upp det nya studentboendet som ligger i Nyköpings hamn.

Foto: Amanda Hanssen

Nyköping2021-07-15 06:34

– Vi öppnade F21 City förra året som blev väldigt populärt så då tänkte vi att vi fortsätter på ett bra koncept, säger Johan Sundström, vd på Huvudgatan Fastigheter. 

Huvudgatan Fastigheter tog förra året över det tidigare hotellet Forty Towers och startade studentboendet F21 City. Nu har de även tagit över Hotell Lanterna på Östra längdgatan 8 i hamnen för samma syfte.

– Det är väldigt väl anpassat för det. Det är en trevlig inhägnad innergård som är väldigt lummig och fin och så finns det bra sociala ytor, säger Johan Sundström.

I huset finns 16 nyrenoverade studentrum. Det minsta är sex kvadratmeter och det största 33 kvadratmeter, och kostar mellan 3 100 kronor och 7 100 kronor i månadshyra. Det finns även stora gemensamhetsutrymmen, balkong med havsutsikt och en innergård. Studenterna får sedan dela på två kök och kan välja om de vill få rummen möblerade eller omöblerade.

– Vi har behållit stilen som ett pittoreskt skärgårdshotell. Det är ett väldigt lyxigt och mysigt studentboende, säger Johan Sundström.

Framöver kan det komma att bli ännu fler rum säger han, i den befintliga byggnaden och en eventuell tillbyggnad. För de befintliga rummen har de första kontrakten redan skrivits. Sju rum är uthyrda inför hösten men när alla antagningsbesked getts ut tror de att det kommer bli fler. Inflyttning sker i augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!