Mohamed Ali Noor bor på Brandkärrsvägen och han har upplevt problemen under en längre tid.
– Jag har bott här i nästan sju år, och det har nästan alltid sett likadant ut, och på helgerna blir det ännu värre, säger han.
Det kan handla om kartonger, flaskor och mat som ställs utanför kärlen och miljörummen.
– Sedan kommer fåglarna och tar sönder påsarna. Det känns som man kan bli sjuk av alla bakterier om det fortsätter såhär, säger Mohamed Ali Noor.
Emma Mattsson har under den senaste tiden varit vid både Träffen, i Brandkärr och vid Coop vid Påljungshage.
– Det ser likadant ut överallt. Jag förstår varför folk kastar utanför, det är smockfullt jämt. Anledningen till att folk ställer saker utanför kan ju också vara för att man inte har möjlighet att ta bilen till en annan återvinning, säger hon.
Hon tror inte att det beror på att människor inte orkar göra rätt.
– Jag tror man måste tömma dem oftare, det är väldigt äckligt faktiskt. Det går inte ens att få i små kartonger för att det är så fullt. Dem fick vi riva sönder i småbitar förra veckan, säger hon.
Det är Nyköpingshem som har ansvaret för renhållningen vid återvinningskärlen och miljörummen i Brandkärr och de bekräftar att det är ett stort problem.
– Jag får många samtal om det här och det har tyvärr sett ut så här i många år. Vi får försöka titta på om vi kan ge ut information på flera olika språk och fortsätta informera och utveckla kampanjer, säger Matti Kapanen, områdeschef i Brandkärr.
Nyköpingshem är i Brandkärr på måndagar, onsdagar och fredagar och enligt Matti Kapanen finns det ingen hejd på vad som slängs.
– Det är allt mellan himmel och jord – det har varit en bakaxel, soffor, bord, tv-apparater. Personalen får lägga väldigt mycket tid på att hålla på med sopor istället för att till exempel ta hand om häckar, blommor och annan skötsel.
Och vi slänger allt mer skräp. Enligt Avfall Sveriges senaste mätningar slängde varje privatperson 467 kilo i hushållsavfall. Det har gjort att man nu har tagit fram en ny strategi för att fler ska sortera rätt.
– Det kommer börja gälla i Sverige från och med den första juli i år. Det kommer bli tydligare skyltar i olika färger som stämmer överens med skyltarna som finns på förpackningarna, säger Jenny Westin, rådgivare för statistik och avfallstaxor.