Ingen ersättning för försvunnen guldkedja

Förra året försvann en guldkedja tillhörande en avliden man då kroppen transporterades till rättsmedicinalverket. I måndags kom beslutet om att mannens söner inte får någon ersättning.

NYKÖPING2013-07-13 14:16

En man påträffades död i sin lägenhet i Nyköping förra våren. Polisen kallades till platsen och kroppen fördes till rättsmedicinalverket av ett transportföretag. Någonstans på vägen försvann mannens guldkedja.

– Min bror ringde till polisen och frågade efter guldkedjan och fick svaret att den var borta och att ingen visste var den tagit vägen, säger mannens son Johannes Jysky.

De båda bröderna begärde ersättning för guldkedjan från Rikspolisstyrelsen. I måndags kom beslutet om att ingen ersättning utbetalas eftersom polisen inte tar på sig ansvaret. En utredning har gjorts men vad som hänt med kedjan är fortfarande okänt.

– Det här är väldigt dålig hantering av en guldkedja som är värderad till 18 000 kronor. Är det så här lätt att dyrbara föremål försvinner öppnar det upp för stölder från döda människor, säger Johannes Jysky.

Läs mer om fallet i papperstidningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om