Ingen fara för Ryssbergsbacken trots vårväder

Snart är det sportlovsvecka. Även om vårvädret kommer med plusgrader och regn planerar Ryssbergsbacken att hålla öppet hela veckan.

Peter Tholse, verksamhetsansvarig i Friluftsfrämjandet.

Peter Tholse, verksamhetsansvarig i Friluftsfrämjandet.

Foto: Magnus Grimstedt

Nyköping2022-02-17 11:19

– Ryssbergsbacken kommer vara öppen under hela sportlovet även om det regnar. Det är snön som vi gjorde senast som definitivt har räddat sportlovet, säger Peter Tholse, verksamhetsansvarig inom Friluftsfrämjandet.

Han berättar att det inte finns någon risk att Ryssbergsbacken inte kommer att vara öppen under sportlovet. Det som kan försvinna är en del som ligger utanför uthyrningen. Friluftsfrämjandet har förberett sig med en hög av snö på toppen av backen för att kunna flytta den till där det behövs.

– Det är några fläckar där isen börjar titta igenom. Då tar vi pistmaskinen och flyttar på snön, det ska inte vara någon fara för sportlovsveckan, säger Peter Tholse.

Ryssbergsbacken består av tre backar, en teknikbacke, en familjebacke och en parkbacke.

Under sportlovet kommer det att erbjudas skidskola i två grupper, nybörjar- och fortsättningsgruppen, dessa kommer att hållas under måndag, tisdag och onsdag. Det finns även en ny barnlift som planeras öppna på lördag precis i tid för sportlovet.

Är Ryssbergsbacken en populär destination under sportlovet?

– Ja, det är ett alternativ till andra skidorter. Vi har inte så svåra backar men det är en plats där man kan träna om man är nybörjare. Ryssbergsbacken är nära också, jag tror att många som inte har möjlighet att åka norrut kommer hit.

– Sportlovet en av våra viktigaste veckor rent ekonomiskt. Det är klart vi hoppas att många kommer hit under sportlovet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!