Ingen tidtabell – på fyra månader

Tony Henningsson väntar på bussen - och på att en tidtabell ska sättas upp vid Hagstugan.
Tony Henningsson väntar på bussen - och på att en tidtabell ska sättas upp vid Hagstugan.

Tony Henningsson har påpekat bristen flera gånger. Men efter fyra månader har ännu inget hänt vid hållplatsen i Brandkärr.

Nyköping 6 november 2019 07:45

En dag i somras var tidtabellen borta från Hagstugans busshållplats på Brandkärrsvägen. Sedan dess har Tony Henningsson, som bor i området, varit i kontakt med Sörmlandstrafiken en handfull gånger utan att någon ny tidtabell har satts upp vid busskuren där bland annat stadsbuss 2 stannar.

– Första gången sa de att det var kommunens ansvar att sköta om. Men när jag ringde kommunen så svarade de att det är Sörmlandstrafikens ansvar.

Tony Henningsson har själv börjat kolla tiderna i Sörmlandstrafikens mobilapp men tänker att det kan vara klurigt att ta reda på avgångarna för andra, inte minst för äldre människor.

En annan man som står och väntar på bussen har också noterat att det saknas tidtabell, han har däremot en egen lösning istället för att kolla i appen.

– Jag chansar på när bussen ska komma, säger han.

Senast i mitten av oktober lovade Sörmlandstrafiken att åtgärda problemet när Tony kontaktade dem på Facebook. Synpunkten skulle då skickas vidare och nya tidtabeller skulle sättas upp.

– De pratar gärna om att de köper in nya bussar och att folk ska åka kollektivt men se sätter inte upp nya busstidtabeller, det är lite motsägelsefullt, tycker Tony.

Johan Tollén är kommunikatör på Sörmlandstrafiken och känner inte till det specifika ärendet. Han kan inte ge svar på varför man inte har gjort något åt saken.

– Om det har kommit in som en kundsynpunkt så borde vi ha åtgärdat det. Och om det är en större hållplats så ska det finnas tidtabeller, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa