Italien bubblare på sommarsemestern

Precis som tidigare år har många redan bokat sin sommarsemester vid den här tiden. För de som inte bestämt sig finns det fortfarande platser kvar till de flesta resmål. Kanske en resa till Island för att snorkla?

NYKÖPING2015-04-21 15:26

Januari och april månad är de mest häktiska månaderna för Tina Ringberger på resebyrån Resecity i Nyköping. Under julen har familjerna hunnit sitta och smida semesterplaner och slår till i januari.

– I april kan ivern att boka resor förklaras med att semesterlistorna på arbetsplatserna är klara, säger Tina Ringberger.

Våren har inte varit exceptionell dock. Bokningsfrekvensen sticker inte ut från tidigare år och det finns resor kvar till de flesta destinationer, även till de mest populära som Turkiet, Spanien och Grekland.

Bubblaren för i år är Italien och dess landsbygd, enligt Tina Ringberger, men för att hitta en trend i sommarens resande får både Tina och hennes kollega Helena Fors Thomander fundera en liten stund.

– Vi får allt oftare frågan "Vad kan man göra där?", säger Helena.

De vanliga charterresorna är fortsatt populära, med sol och bad, men man vill ha lite mer när man åker dit. Resesällskapen bokar upp några reseutflykter redan innan man lämnar Sverige. Den trenden är det nya för i år, anser både Helena och Tina.

Men även om de traditionella resorna ligger i topp kommer det in kunder med lite mer udda förfrågningar.

I går kom det in en familj med två tonårsbarn och frågade om en snorklingsresa till Island i sommar.

– Det är Islands insjöar med det klara vattnet som lockat familjen, berättar Helena.

För de resenärer med stora plånböcker eller för de som sparat längre tillhör paradisöarna Maldiverna, Mauritius och Seychellerna de hetaste resmålen.

För det resenärer som vill komma undan lite billigare utan att behöva lifta eller cykla tipsar Tina Ringberger om Tyskland. Med lågprisflyg och ett interrailkort för runt 2000 kronor behöver resan inte bli så dyr. Billigt boende finns på vandrarhemmen runt om i Europa.

– Det finns massor av gulliga små orter i Tyskland och det är gott om semesteranläggningar med pooler och restauranger, säger Tina Ringberger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om