Johansson (C): Se till att Ostlänken byggs

Riksrevisionens kritik mot projektet med höghastighetsjärnväg gör riksdagspolitikern från Västerljung, Martina Johansson, orolig.

Martina Johansson (C), riksdagsledamot från Västerljung.

Martina Johansson (C), riksdagsledamot från Västerljung.

Foto: Annika Clemens

Nyköping2019-11-24 07:00

Ostlänken kan ses som en del i det gigantiska projekt med höghastighetsjärnväg som Riksrevisionen i en omfattande rapport kritiserade på torsdagen.

Urban Granström (S), som dels är kommunstyrelseordförande i Nyköping och dels styrelseordförande för Nyköping-Ostlänken AB, menade i en intervju i SN att Ostlänken är ett projekt som står på egna ben.

Martina Johansson från Västerljung, riksdagsledamot för Centerpartiet, håller med Granström om den saken men är ändå lite orolig.

– Det finns alltid risk att saker haltar när det kommer fram kritik, som hur partierna i riksdagen agerar. Kan man inte fortsätta samarbeta och samtala då blir det svårt att genomföra stora ekonomiska projekt, säger Johansson.

Hon tänker att en del av kritiken som Riksrevisionen framför mot projektet är välbefogad i de fall där delar i projektet inte utretts tillräckligt noga.

– Ostlänken är inget förhastat projekt. Det har utretts under hur många år och ska inte ha den kritiken och jag ser ingen anledning till att inte gå vidare med den för vi behöver den verkligen, både för kollektivtrafik och godstransporter.

Johansson vill nu se tydlighet i beslutsfattandet även om Ostlänken redan "smugit i gång", som Riksrevisionens rapport menar.

– Jag räknar med att regeringen nu sätter ner foten och ser till att Ostlänken byggs. Annars kommer utvecklingen ibland annat region Sörmland riskeras att stoppas upp, avslutar Martina Johansson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!