Kaosartat när e-klappar ska hämtas

Med bara två dagar kvar till julafton tar Gustaf Åstedt emot 120 paket på Ica Supermarket i Oppeby. Det är lite körigt den här tiden, berättar han.

Paket01.jpg

Paket01.jpg

Foto:

Nyköping2014-12-22 16:28

– Det brukar vara kaos här faktiskt, i dag är första dagen som vi känner att det börjar plana ut lite grann, säger Gustaf Åstedt, ståendes i rummet bakom utlämningsdisken där paketen fyller hyllorna från golv till tak.

De senaste veckorna har Gustaf Åstedt och hans kollegor tagit hand om hundratals paket som troligtvis ska ligga under Nyköpingsbornas julgranar. Han har arbetat på Ica Oppeby i sju år, och märker en tydlig skillnad från tidigare jular.

– Det har ökat markant för varje år. Internethandeln är bra mycket större än den var för några år sedan - då hade vi knappt några paket.

E-handeln under 2014 uppskattas omsätta 42.5 miljarder kronor i Sverige, och årets julhandel på nätet förväntas slå alla rekord. Enligt undersökningen e-barometern som Postnord gett ut i samarbete med Svensk digital handel och HUI research, uppskattade konsumenterna att de skulle handla julklappar på nätet för 18.5 miljarder. Det innebär att cirka 23 procent av alla julklappar inhandlas digitalt.

OKQ8 på Teatergatan i Nyköping är ombud för Schenker och tar emot och lämnar ut alla möjliga paket.

– Allt mellan himmel och jord kommer till oss. Det brukar ligga på mellan 40 - 60 paket per dag men den senaste tiden har vi fått mellan 150 - 200 paket varje vardag, säger en anställd på OKQ8.

Han tycker det är kul med alla som kommer in för att hämta paket och säger att många är tacksamma när de hämtar, men allmänt julstressade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om