– Både jag och frugan har gått in i väggen. Det har varit tungt. Hon är sjukskriven men jag får jobba vidare, säger Fredrik Grundström.
Han tog förra våren över restaurangen från sin storebror Kent P Erlandsson, som även han var nära att drabbas av utmattningssyndrom.
– Det är tufft att driva restaurang i dag. Det är ingen dans på rosor. Det kräver mycket arbete. Det är det som hänt, säger Kent P Erlandsson, som ägde restaurangen i sex månader.
– Jag kände ganska snart att det inte fungerade att jobba från klockan nio på morgon till ett på natten, sju dagar i veckan. Jag är 52 år och fixar inte det. Men brorsan är tio år yngre och då tyckte jag han kunde ta över, säger Kent P Erlandsson.
Storebror köpte restaurangen i september 2022. Genast började en ombyggnation och en renovering och till öppnandet bytte stället namn från Crustys till Kickis terrass, vilket var en hyllning till hans mamma.
– Vi lade ned kropp och själ i den, det är något som man måste göra. Men jag kände samtidigt att jag var tvungen att byta bana innan jag gick in i väggen. Belastningen var för hög. Det fanns inte tillräckligt mycket pengar över i slutet av månaden i förhållande till arbetsinsatsen.
Du kunde ha gått in i väggen, nu har brorsan gjort det, hur känns det?
– Det är ju jättetråkigt. Det var en extremt stark tillväxt och en omsättning som tiodubblades under de första sex-tio månaderna när restaurangen sattes igång. För när vi tog över hade den varit stängd under en tid, säger Kent P Erlandsson.
Fredrik Grundström säger att det varit svårt att få tag i bra personal.
– De har inte skött sig. Efter corona har det inte varit lika stabilt med folk i branschen
Förutom att vara köksmästare har han fått tagit jobb som bilmekaniker för att klara den privata ekonomin.
– Det har gått tungt ekonomiskt hela tiden. Jag kommer att ha skulder resten av livet efter det här. Jag har ändå satsat runt 1,5 miljon kronor. Nu har jag fått ta ett extra jobb som bilmekaniker för att ha råd att bo någonstans.
Kent P Erlandsson har i dag återgått till sitt jobb som gymnasielärare.
– Jag fick i varje fall ett sug tillbaka till mitt gamla arbete, säger han.
Restaurangen ligger just nu till försäljning och Kent P Erlandsson säger att de kontakt med ett par intressenter.