– Jag brinner för bra korv i stort och smått. Det är sjukt kul att få komma och prata om korv och lära ut om det så att fler kan göra det, säger Victor Waldenström.
Han jobbade tidigare inom teknikbranschen men sedan 1,5 år tillbaka driver han korvverksamhet i Mariefred, och erbjuder även kurser i korvtillverkning. I nuläget berättar Victor att det endast finns kurser där – med undantaget nu i veckan på restaurangskolan i Nyköping. Dit han gärna återvänder.
– Det är uppe för diskussion att erbjuda kurserna på restaurangskolan i Nyköping, efterfrågan finns, berättar Victor.
Kursen är både teoretisk och praktisk, man får en genomgång av hur korv görs sedan börjar det praktiska, man delas in i lag och får välja mellan olika korvsorter.
– Jag har en liten receptsamling som man kan välja utifrån, det är bratwurst, salsiccia, chorizo, lammkorv eller viltkorv, säger han.
Sedan görs 3-5 kilo korv, som steks och provsmakas. När arbetet är klart diskuteras resultatet och eleverna får med sig egengjorda korvar hem. Kursen tar ungefär tre timmar att genomföra.
En av de som deltog i kursen var Malin Carlsson, lärare för gymnasiesärskolan med inriktning kock.
– Jag är här för att lära mig mer om korv. Jag tycker att det är superroligt och det är mycket godare att göra sin egen korv, förhoppningsvis.
– Jag kommer ta med mig det här till mina elever.