Sedan 2017 har restaurangen Svärdsklova, i skärgården ett par mil öster om Nyköping, varit en del av Ätpunktgruppen AB. Den drivs och ägs av Sasse Sepehrazar, som berättar att det nu är dags för nya steg:
– Vi ser det som ett naturligt nästa steg att ta in likasinnade människor som förstår visionen, men framför allt har en ambition som kan bygga på den solida grund som vi redan lagt, säger han.
Så nu delar han ansvaret med Andreas "Andy" Hanna, en gammal vän och tidigare kollega, som blir delägare.
Andy Hanna, som för bra precis ett år sedan öppnade och nu driver kvarterskrogen Brunnsgatan 41 i Nyköping, ser förväntansfullt på sommaren 2025 och planerna för Svärdsklova.
Vid restaurangen, med en unik havsutsikt på 280 grader, finns idag badplats, bastu och gästhamn med platser för matgäster.
– För mig är det inte bara en skärgårdskrog, det ska bli en destination. Vi vill att Svärdsklova ska vara den självklara platsen att vara på varje sommar, säger Andy Hanna.
Visionen är gemensam:
– Vi siktar på att skapa en välkomnande, avslappnad och naturlig atmosfär och strävar efter att göra platsen till en destination som erbjuder mer än ett klassiskt middagsbesök, säger Sasse Sepehrazar.
Planeringen inför sommaren är i full gång. Menyer ska sättas och personal ska anställas. Men när vi frågar om konkreta planer är duon hemlighetsfull. De nämner att delar av fastigheten kommer att nyttjas på ett sätt det inte gjort tidigare.
– Platsen har sin egen identitet och charm vilket vi vill fortsätta att förmedla. Andy är fullt medveten om det, men det ska bli spännande att se den personliga tvisten som han kommer att sätta på stället, säger Sasse Sepehrazar.
Andy Hanna blir restaurangens nya platschef och ansiktet utåt. Han ser inte att det blir några hinder för hans egen verksamhet.
– Brunnsgatan 41 kommer att ha sommarstängt som i fjol och eventuella privata tillställningar flyttar vi ut till skärgården, säger han.
Svärdsklova öppnar för säsongen den 23 maj. Går krögarduons planer som tänkt förlängs säsongen från september, tills det är dags för årets julbord.