Krogprofil öppnar restaurang på Skavsta flygplats

Krogprofilen Sasse Sepehrazar driver och äger flera framgångsrika restauranger i Nyköping. Nu siktar han mot nya höjder och öppnar en restaurang på Skavsta flygplats.

Den 1 april ska den nya restaurangen på Skavsta öppna, berättar Maria Karlsson och Sasse Sepehrazar.

Den 1 april ska den nya restaurangen på Skavsta öppna, berättar Maria Karlsson och Sasse Sepehrazar.

Foto: Magnus Grimstedt

Nyköping2023-03-02 11:28

– Jag lockas av visionerna som finns för Skavsta. Ägarna har en stark framtidstro och jag delar den.

Som ägare av populära restauranger som Ät, Nyköping brewing och Svärdsklova har Sasse Sepehrazar stor erfarenhet av krogbranschen. Men någon flygplatsrestaurang har han inte drivit tidigare – något som bidrog till att han antog utmaningen.

Det kittlade till på en gång när Arlandastad, som driver och äger flygplatsen, frågade om han var intresserad, berättar han. 

– Jag har tackat nej till att etablera restauranger på en del andra ställen. Nu kunde jag inte säga nej. Det här är för spännande. Det är speciellt att driva en restaurang på en flygplats, säger han.

undefined
Den del av restaurangen som ligger innan man passerar säkerhetskontrollerna ska bli hela Skavstaområdets mötesplats, berättar Sasse Sepehrazar. "Det kommer att ha stor betydelse för hela Skavstas utveckling", säger Maria Karlsson.

Fram till den 28 februari drevs flygplatsrestaurangen av den globala aktören HMS restauranger. När nu en lokal krögare tar över verksamheten väntar en del förändringar, berättar Sasse Sepehrazar.

För det första ska det märkas att det är just en lokal aktör som driver restaurangen.

– Vi ska ta med oss Ät och Nyköping brewing till Skavsta. Restaurangen ska heta Ät Skavsta och i faten kommer vi enbart att ha Nyköping brewings egna öl. Gästerna ska märka att de befinner sig i Nyköping.

Dessutom ska den del av restaurangen som ligger på landside, innan man passerar säkerhetskontrollerna, uppstå i en ny skepnad. Tidigare har restaurangdelen mest fungerat som ett kafé. Nu ska den bli en riktig restaurang.

Tanken är att restaurangen på landside ska vara en restaurang för hela Skavstaområdet – och inte enbart fungera som en service för flygplatsens resenärer.

På så sätt blir restaurangen på landside en viktig pusselbit i arbetet med att utveckla Skavstaområdet, säger Maria Karlsson, chef för fastighetsförädlingen på Explore Skavsta inom Arlandastad.

undefined
Sandra Ericson jobbade tidigare för HMS restauranger, som drivit flygplatsrestaurangen på Skavsta fram till nu. När Sasse Sepehrazar tar över verksamheten blir hon platschef på Ät Skavsta.

– Skavsta ska på sikt bli en flygplatsstad som sysselsätter runt 10 000 personer. Det blir lättare att få hit nya etableringar när det finns en mötesplats i området. Restaurangen på landside blir en sådan mötesplats, säger hon.

Den 1 april ska Sasse Sepehrazars verksamhet på Skavsta vara i full gång. Fram till dess kommer flygplatsens resenärer att erbjudas lite lättare förtäring i lokalerna.

– Det känns otroligt roligt att starta den här verksamheten. De planer som Arlandastad har för området är väldigt spännande och det blir intressant att få vara med på resan, säger Sasse Sepehrazar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!