– Det känns jättespännande såklart. Det blir något nytt men ändå en fortsättning, säger Emelie Pettersson.
Hon har tagit över lokalerna där kaffebrödsinstitutionen Princess låg i 65 år. Och på många sätt blir det nu en verksamhet i liknande stil som tidigare.
Kronans konditori är namnet.
– Idén till namnet kommer från glasrutorna härinne som har kronor på sig. Det känns klassiskt och gammaldags, säger Emelie.
Det har varit relativt snabba ryck sedan den tidigare ägaren Thomas Swenson släckte Princesskylten för sista gången. Under de senaste två månaderna har det varit "fullt upp från morgon till kväll", berättar Emelie. Med renoveringsbiten har hon fått hjälp av sin sambo.
Samtidigt som Emelie har satt sin egen prägel på Kronans konditori så har hon även bevarat mycket av det som funnits i lokalen tidigare. Möblemanget har varit på restaurering, och diskarna och de flesta av lamporna har också fått stanna kvar från Princess-tiden. Andra delar är helt nya.
– Vi har bytt matta, satt upp nya tapeter och renoverat i bageridelen. Sedan har vi fått upp lite tavlor. Det är bilder från gamla bagerier här i Nyköping, säger Emelie och fortsätter:
– Jag vill ju hålla det i samma stil som tidigare för jag har ju förstått att folk tyckte om det som var.
Utvändigt har fönstren mot Bagaregatan smyckats med kronor så småningom ska även en ny neonskylt monteras upp på fasaden.
Emelie började arbeta på Mekka 2003 och genom åren har hon jobbat som både konditor och butiksbiträde. Tankarna på att någon gång starta eget har samtidigt funnits där hela tiden.
Lina Lindgren har anställts som bagare och konditor. Vid behov kommer konditoriet att ta in extrapersonal framöver. För Lina som är nyutbildad blir det en spännande utmaning.
– Det känns pirrigt, det kommer att bli ett stort ansvar men det ska bli väldigt kul, säger hon.
Det blir ett klassiskt konditoriutbud med bakverk, bröd och lättare luncher. Allt bakas på plats och bara riktigt smör ska användas, margarin är bannlyst. En detalj som betyder mycket för smakerna, flikar Lina in.
Nu återstår bara de sista förberedelserna innan Kronans konditori premiäröppnar på lördag.
– Det blir lite smygöppning kan man säga, med inriktning mot påskens godsaker. Sedan ska vi utveckla sortimentet efterhand, säger Emelie Pettersson.