Kryssarklubben besvikenöver försenat hamnbygge

Den försenade ombyggnaden av Nyköpings hamn har orsakat ett visst missnöje, inte minst bland båt- och bilfantaster.

Nyköping2014-06-10 16:31

Den 4 juni skulle båtens dag firas i Nyköping. På plats i hamnen skulle Svenska kryssarklubbens Sörmlandskrets och Automobilsällskapet visa upp både båtar och bilar. Men tre veckor innan hörde kommunen av sig och bad dem att flytta fram evenemanget till 11 juni då hamnbygget blev försenat.

"För några dagar sedan blev det uppenbart att hamnen inte får användas som hamn den 11/6", skriver ordförande för Sörmlandskretsen, Sven Bergentoft, till SN i ett mail. Båtens dag blev framskjuten igen, denna gång till invigningen den 18 juni med en förhoppning från kommunen om att hamnen skulle bli klar.

– Vi hade bra kontakt med automobilsällskapet och kryssarklubben. Sen att de inte vill flytta datumet kan jag förstå, men jag kan inte styra över allt som händer, säger Almir Malkoc som är projektledare för östra kajen och fortsätter:

– Vi försökte öppna kajerna för att restaurangägarna förlorade pengar, men de som vill visa upp bilar och båtar kan vänta en vecka till. De förlorar inget på det, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om