Kvinna togs som gisslan av exsambo

Nyköpingspolisen fick på söndagen hjälp av Nationella insatsstyrkan och förhandlare för att frita en kvinna.

Nyköping2015-05-03 14:09

Det var tidigt på söndagsmorgonen som en anmälare kontaktade polisen och berättade att hans flickvän hotats av sin före detta sambo med vapen.
Den före detta sambon, en 45-årig man, samt kvinnan befann sig norr om Nyköping, medan anmälaren var på annan ort.

Enligt polisen, var det till en början oklart om kvinnan fortfarande var under hot och tvingades stanna kvar av mannen, men det framkom att kvinnan hölls som gisslan av mannen i bostadsområdet. Nationella insatsstyrkan och förhandlade tillkallades och kontakt togs med gisslantagaren. 

– Första uppgiften var att han hade hotat kvinnan med ett vapen. Mannen är jägare och han hade flertal vapen, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen. 

Det är oklart vad 45-åringens motiv var, men han var, enligt uppgift, kraftigt berusad och hade slagit sönder kvinnans telefon. Efter några timmar av förhandling kunde kvinnan dock ta sig bort från mannen. 

– När vi hade tagit hand om henne kunde vi bli mer offensiva med vår förhandling med mannen, säger Roland Lindkvist.

Han greps strax efter 11.00, och fördes till polisstationen i Nyköping. 45-åringen är misstänkt för människorov. Polisen beslagtog vapen som mannen hade i sin bostad och utredningen inleddes med förhör med kvinnan. 

Förhör ska även hållas med gärningsmannen efter tillnyktring. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om