Inspirationen kommer från bloggar, Instagram och olika tidskrifter. Och en glädje i att ta fram sin barnsliga sida.
– I mitt jobb som ekonomiassistent får jag inte utlopp för det, så det blir när jag kommer hem. Min yngste son Melvin är likadan, han kollar på olika youtubefilmer och gör saker. Vi tipsar varandra. Övriga familjen tycker mest om att äta det vi gör, säger hon och ler.
Bordet är uppdukat med välpyntade godsaker. Grunden är ofta kladdkaka, cupcakes och mashmallows. Samt ett gäng blandade smågodisbitar.
– Jag tittar i vanliga mataffärer, men ibland specialbeställer jag till exempel från Leilas butik. Det finns också en amerikansk affär i Skrapan i Stockholm som har mycket, tipsar hon.
Pepparkaksmuffins
6 st
25 g rumsvarmt smör
1,5 dl farinsocker
1 ägg
1 tsk kardemumma
1 tsk malen nejlika
1 tsk malen kanel
1,5 dl vetemjöl
en knapp tsk bakpulver
0,5 dl filmjölk
en knapp dl lingon + lite mjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och mjöla sex muffinsformar i en muffinsplåt.
Vispa smör och farinsocker poröst, vispa sedan ner ägg och vispa det fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner, sedan filmjölk och till sist lingonen som blandats med 0,5 msk mjöl.
Fyll formarna till 3/4 och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Ta muffinsen ur formen och låt svalna på galler.
Chokladfrosting till muffinsen
70 g vit choklad
100 g rumsvarmt smör
100 g färskost
2,5 dl florsocker
Hacka chokladen och smält den över vattenbad.
Vispa smör riktigt fluffigt och blanda i choklad, färskost och florsocker. Vispa allt luftigt.
Skär ett lock av muffinsen och spritsa frosting emellan. Lägg på locket och spritsa en dutt på toppen. Garnera med lingon och eventuellt en liten pepparkaka.