Linnea vill locka unga till kyrkan

Hjortensbergskyrkan startar kafé- och ungdomskvällar. Tidigare har en mindre skara ungdomar haft aktiviteter i kyrkan på fredagskvällar. Men nu vill man nå en bredare allmänhet.

Nyköping2014-01-23 06:15

– En natt i höstas hade jag en dröm. Jag såg hur det strömmade in ungdomar här, säger Linnea Linder, ungdomsledare i Hjortensbergskyrkan.

Efter det bestämde hon sig. Hon ville rikta sitt arbete mer mot unga i Nyköping. Satsningen kallas för Open doors Nyköping. Varje fredag kommer kyrkan hållas öppet. Tanken är att ungdomarna bland annat ska hålla till i ungdomslokalen Chill. Det kommer finnas möjlighet att fika, spela biljard och brädspel.

– Jag har inte hört talas om något sånt här i Nyköping. Det finns inte så många ställen för unga om man inte vill dricka eller vara hemma hos varandra, säger Linnea Linder.

Open doors Nyköping vänder sig till unga i åldern 13–25 år. Kvällarna kommer att bestå av två delar. I början av kvällen, klockan sju, drar en ordnad aktivitet i gång.

– Det kan vara att vi har en tårttävling, åker pulka eller hyr en idrottshall och tränar tillsammans, säger Linnea Linder.

Efter det finns det möjlighet att vara med på andakt. Senare på kvällen, efter klockan nio, är det mer fritt häng som gäller. Nu öppnar kaféet med bland annat biljard och brädspel. I kaféet kommer bibelord att finnas utplacerade.

– Det kommer finnas möjlighet att prata om tro men det är inget påträngande. Det bestämmer man själv. Det viktigaste är att ungdomarna får komma hit, säger Linnea Linder.

Linnea Linder brinner för att få ungdomar att växa. Hon hoppas att de som kommer till Open doors Nyköping ska få möjlighet att utveckla olika intressen som exempelvis musik och dans.

– Man behöver inte börja på en stor scen, man kan börja här, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om