Lugnt lokalt om VW-turbulensen

Med anledning av de senaste dagarnas turbulens kring Volkswagen och uppgifterna om manipulerade dieselmotorer i vissa modeller har Söderbergs Personbilar i Nyköping fått en del frågor och kommentarer från lokala kunder, berättar Fredrik Björk, bilmarknadschef på företaget.

NYKÖPING2015-09-24 23:47

Den information som blivit känd senaste tiden handlar bland annat om att Volkswagen ska ha manipulerat mjukvaran i dieselbilar för att ge bättre resultat vid utsläppstester. Enligt Volkswagen omfattas 11 miljoner bilar runt om i världen av problemen. Omkring 60 000 bilar med samma sorts motor finns i Sverige, men det är oklart om de motorerna har manipulerats för att klara de europeiska testerna.

– Vi har fått några frågor och kommentarer från kunder som kommit in, men det har varit ganska lugnt, säger Fredrik Björk om de lokala reaktionerna på turbulensen kring Volkswagen.

Fredrik Björk säger att man inte har kunnat ge några särskilt upplysande svar, eftersom man hittills inte har tillgång till någon annan information än den som släppts från Volkswagen och vad som skrivits i media.

– Så vi har hänvisat till vad man säger från fabriken och generalagenten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om