Över marknadsområdet på Smörtorget låg doften av grillad strutskorv tät.
Besökarna kunde flanera mellan stånd med kryddor, blomplantor, ägg, bröd, strutskött och så rabarber i olika former förstås.
Två av besökarna var Elsie Törlind och Kerstin Nordh. I kassarna fanns strutskorv och ägg.
– Lite rabarber blir det nog också, sade Kerstin Nordh.
Både hon och Elsie Törlind gillar strutskorven skarpt.
– Jag har köpt den förut, den är jättegod. Dessutom inte så fet som mycket annan korv, sade Elsie Törlind.
Lördagens marknad var ett samarrangemang mellan Rabarberfestivalen och Bondens marknad.
Matmarknad med nyttigt närodlat
– Rabarberchutney och lax är en suverän kombination, säger Monika Naess.Tillsammans med andra medlemmar i odlarkollektivet Rheum sålde hon rabarberprodukter på Bondens marknad i lördags.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!